Начин на приготвяне
Ако зелето е много солено и/или кисело, предварително се оставя във вода да се изкисне.
Зелето се реже на ивици. В тенджера се слага олиото и когато се загрее, се слага зелето да се запържи. Празът и чесънът се нарязват и се запържват при зелето. Захлупва се с капака.
През това време в отделен съд се слага вода според указанията на опаковката на соевите хапки. Като заври водата, се добавят бульончетата. Когато се разтворят напълно, се изключва котлонът и се сипват хапките. До 5 минути са накиснати и се изваждат в друг съд.
Оризът се измива и се запържва при зелето. След това се добавят и накиснатите соеви хапки да се запържат за 2-3 минути. Прибавят се червеният пипер и останалите подправки. При нужда се слага и сол.
Всичко се разбърква добре и се изсипва в тава. Залива се с вода 3 пъти колкото ориза (почти един литър). Пече се на 200 градуса до готовност.