Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Кесадия със соеви хапки

Кесадия със соеви хапки

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Кесадия със соеви хапки
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
05/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Кесадия със соеви хапки, които може да замените по всяко време с пилешко или свинско"

Необходими Продукти

  • тортила питки - 2 бр., по 20 см
  • соеви хапки - 1 пълна шепа
  • кашкавал - 100 г
  • лук - ¼ - ½ глава, малка
  • чесън - 1 скилидка
  • домати - 1 парче
  • царевица - малко замразена
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • лук на прах
  • риган
  • черен пипер
  • червен пипер - сладък или пушен
  • сол
  • магданоз - 2 стръка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Соевите хапки се накисват с вряла вода.

Лукът се нарязва на полумесеци, чесънът и магданозът се наситнява, а доматът се реже на дребни кубчета. Кашкавалът се настъргва.

Когато соевите хапки омекнат напълно, се смилат в чопър, но не на много ситно.

В малко сгорещено олио на средна степен се запържва лукът. Когато започне да покафенява, се прибавят соевите хапки и чесънът. Добавят се доматеното пюре, царевицата, подправките и магданозът.

След като след разбъркване потъмнеят и се позапекат и соевите хапки и всички продукти са сготвени, се свалят от котлона.

Всяка тортила питка се поръсва на половината с кашкавал, върху него се разпределя половината от плънката и по желание може да се поръси с още малко кашкавал.

Празната част се прегъва над плънката, да се оформи джобче.

В сух тиган на средна степен се запича всяка кесадия от двете страни, докато се разтопи отвътре кашкавалът и отвън кесадия със соеви хапки се запече леко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: