Начин на приготвяне
Соевите хапки се накисват с вряла вода.
Лукът се нарязва на полумесеци, чесънът и магданозът се наситнява, а доматът се реже на дребни кубчета. Кашкавалът се настъргва.
Когато соевите хапки омекнат напълно, се смилат в чопър, но не на много ситно.
В малко сгорещено олио на средна степен се запържва лукът. Когато започне да покафенява, се прибавят соевите хапки и чесънът. Добавят се доматеното пюре, царевицата, подправките и магданозът.
След като след разбъркване потъмнеят и се позапекат и соевите хапки и всички продукти са сготвени, се свалят от котлона.
Всяка тортила питка се поръсва на половината с кашкавал, върху него се разпределя половината от плънката и по желание може да се поръси с още малко кашкавал.
Празната част се прегъва над плънката, да се оформи джобче.
В сух тиган на средна степен се запича всяка кесадия от двете страни, докато се разтопи отвътре кашкавалът и отвън кесадия със соеви хапки се запече леко.