Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Балканска млечна късаница

Балканска млечна късаница

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Балканска млечна късаница1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • пилешко филе - 400 г
  • гъби - 200 г
  • овче сирене - 200 - 250 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • масло - 50 г
  • олио - 30 мл
  • кисело мляко - 500 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на дребно и го запържваме в олиото до златисто.

Добавяме нарязаните гъби и нарязания на по-едро пресен лук, задушаваме.

Добавяме надробеното сирене, докато започне да омеква и добавяме нарязания на кубчета кашкавал, задушаваме докато се размекне и той, и месото стане готово.

Сервираме ястието, гарнирано с кисело мляко, което поръсваме с разтопено запържено масло с червен пипер и наситнен джоджен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: