Начин на приготвяне
В купа пресяваме брашното, като към него прибавяме солта и настърганото сирене.
В купичка с хладко прясно мляко активираме маята с лъжица захар.
След като шупне, я изсипваме в кладенчето от брашно, като добавяме 1 ч.ч. хладка вода.
Омесваме меко и еластично тесто, което оставяме да почине на стайна температура за 15 минути.
От него накъсваме топчета, които редим едно до друго в намазнена тавичка за печене.
В касерола разтопяваме маслото на слаба температура. Прибавяме към него маста, содата с оцета, солта и галетата.
Разбъркваме добре сместа и с нея заливаме топчетата от тесто.
Разбитите яйца разпределяме равномерно като заливка.
Печем в умерено загрята фурна, до зачервяване на милинката.
Поднасяме с добре охладен яйрян.
Коментари