Балканска плескавица

Балканска плескавица
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Имали сме късмет да се родим на Балканите, за да опитаме тази Балканска плескавица, а останалите - могат само да гледат и да преглъщат"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г бабекова
  • лук - 1 - 2 глави
  • яйца - 1 бр.
  • було
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете лука.

Сложете го в блендер и го пасирайте.

Добавете го към каймата и чукнете яйцето.

Омесете каймата. Оформете 6 питки от каймата.

Нарежете булото на 6 парчета и завийте всяка питка.

Загрейте грил тигана, сипете олиото и запечете плескавиците от двете страни.

Поднесете с подходяща салата.

Балканската плескавица е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Емил Димитров Радев
Емил Димитров Радев
Аз също
31.03.2018 17:13
Pressy
Pressy
Обожавам балканската кухня -пикантно и сочно месце,салатка...ммм. И рецептата ми харесва !
25.03.2016 10:55
1
3
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Всичко във було става много вкусно,задушава се и миризмите са по силни което е много добре.
17.02.2016 16:12
2
5
1
Покажи всички подкоментари
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Да и с биричка ще вървят ... ;)
17.02.2016 16:00
6
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Да, наистина! С подходящо вино....
17.02.2016 14:22
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Изглеждат много сочни и апетитни. Страхотни са!
17.02.2016 12:05