Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Чили»Пикантно чили кон карне

Пикантно чили кон карне

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Пикантно чили кон карне
Снимка: Нина Иванова Иванова
4 / 5
05/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Устата ни се изпълва със слюнка само при заглавието на рецептата"

Необходими Продукти

  • кайма - 400 г телешка
  • лук - 1 голяма глава
  • чушки - 1 бр. червена
  • люти чушки - 1 бр.
  • червен боб - 1 консерва (400 г)
  • домати - 1 консерва нарязани (400 г)
  • захар - 1 ч.л.
  • бульон - 300 мл телешки
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л
  • чили - 1 ч.л. леко люто
  • кимион - 1 ч.л смлян
  • риган - 1/2 ч.л
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и двете чушки (предварително опечени, обелени и изчистени от семки) на дребни кубчета. Наситнете чесъна на дребно. Загрейте в дълбок тиган или тенджера зехтина на средна топлина.

Запържете лука докато омекне и добавете чесъна, нарязаните чушки, чилито, червения пипер и кимиона. Разбъркайте много добре. Добавете каймата и пържете, като натискате с лъжицата, докато се смеси добре със зеленчуците и подправките и стане на малки бучки.

Пържете около 5 минути или докато топчетата кайма леко покафенеят. На този етап добавете телешкия бульон и разбъркайте добре. Прибавете нарязаните домати от консерва, захарта, ригана и овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Разбъркайте много добре да се смесят съставките, намалете котлона на слаба степен и оставете ястието да бълбука 25 минути или докато течността се редуцира. Прецедете боба от консервата, но не изхвърляйте течността. Добавете боба в ястието.

Ако е прекалено гъсто ястието, изсипете и течността от боба. Оставете да поври на слаб огън още 10 минути. Сервирайте ястието Чили кон Карне с бял ориз за гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
Когато го приготвям, аз винаги слагам и царевица вътре заедно с боба, но ще пробвам да го напрява този път без нея, а да изпека царевицата отделно като гарнитура на клечка
09.01.2020 11:30
1
Нина Иванова Иванова
Нина Иванова Иванова
Направо облизахме тигана...:) Не съм очаквала даже, че ще е толкова вкусно (за първи път го правя). Изобщо иначе за диета не става :) Както смятам от другия понеделник да се храня разделно, незнам как ще се справям с готвенето и разделно хранене.
06.04.2016 12:54
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много апетитно!Комбинацията от подправките и чилито,действа още по възбуждащо на апетита:-)
06.04.2016 09:54
1