Начин на приготвяне
Маслото се разтопява и се смесва с предварително загрялото мляко в един съд. Към сместа от масло и мляко се добавя маята, захарта и яйцата. В друг съд се слага брашното и солта, добавят се и течните съставки и се меси тесто.
Тестото се оставя 30 минути на топло, след което се меси отново и повторно се оставя на топло за 30-40 минути, след което отново се меси.
От готовото тесто се оформят топчета и всяко поотделно се разточва. В средата на всяко разточено топче се слага по 1 лъжица от плънката. Така подготвени се затварят, при което се оставя дупка от едната страна, за да се вижда месото.
Пържат се в загрято олио, като първо се пържат откъм затворената страна (задължително).
Плънка: Лукът и чесънът се нарязват на дребно и заедно с подправките се омесват с каймата като за кюфтета.
Коментари