Беляши

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Беляши1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20 бр.
"Време е за една вкусна руска рецепта за домашни пухкави бухти с богат пълнеж, които можете да поднете като закуска или основно ястие"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 2 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • брашно
  • кайма - 500 г телешка
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, содата, захарта, солта и киселото мляко замесете гладко тесто. Разделете го на 20 топчета.

Объркайте каймата с настъргания лук, сол, черен пипер на вкус и малко водичка.

Оформяйте питка от всяко топче, в средата слагайте около 1 с.л. от плънката и залепете отгоре краищата, като трябва да оставите малка дупчица.

Така приготвените беляши се пържат в обилно количество сгорещена мазнина от двете страни, като първо се поставят с дупката надолу.

Изпържените беляши отцеждайте върху кухненска хартия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
59
49
32
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ангелина
ангелина
обожавам ги,навремето живеех в Русия и там ги пробвах,страхотни са,правила съм ги в къщи но не можах да ги докарам на вкус
17.10.2013 17:49
албена
албена
това ми прилича на пирожките на свекърва ми.А с кисело зеле (сготвено), са страхотни.
22.09.2013 19:57
1
Руми
Руми
Често ги приготвям в къщи, но с готово тесто. Стават чудесни! Аз слагам плънката сурова. без да я запържвам.
28.06.2013 18:38
2
1
1
Покажи всички подкоментари
савина
савина
Знам тази рецепта от свекърва ми,която е рускиня,но аз ги приготвям от тесто с мая,което се продава в магазините.Така бухват и са като мекички с кайма.Много са вкусни.
28.06.2013 17:43
1
Delfina
Delfina
Много интересна рецепта, но наистина нестава мн ясно дали каймата ще се изпържи или ще остане леко сорова и ще направи глетава питката.
28.06.2013 17:30
emilia
emilia
И как се приготвя плънката? Трябва ли предварително да се запържи или месото се слага сурово?
05.04.2013 20:58