Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пирожки»Руски селски пирожки с извара

Руски селски пирожки с извара

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Руски селски пирожки с извара1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 420 г
  • масло - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • пудра захар - 100 г
  • бакпулвер - ½ ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • за плънката
  • извара - 400 г
  • брашно - 60 г
  • сметана - 40 г
  • захар - 80 г
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се реже на парчета. Фурната се загрява до 180 градуса. Прави се плънка, като изварата, сметаната и захарта се смесват, добавят се яйцата и се разбърква добре.

Добавя се брашното, разбърква се и сместа се оставя настрана. Приготвя се тестото, като в омекналото масло се добавя пудрата захар и се разбива добре. Добавят се яйцата и се разбърква добре. Брашното се смесва със солта и бакпулвера.

Една трета от брашното се добавя в сместа с маслото и се разбърква. Останалото брашно се пресява над работния плот, отгоре се слага сместа с маслото и се замесва тесто. Разделя се на 12 части.

Всяка част се сплесква на кръг с диаметър около 10 сантиметра. Върху половината от кръгчето се слага плънка, в която може да добавите някоя зелена подправка, зелен лук или чесън по избор, и се похлупва с останалата половина. Защипват се краищата, но само в ъглите, за да се вижда плънката. Редят се в тава и се пекат 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Чудесни браво
21.01.2024 14:17