Начин на приготвяне
Маслото се реже на парчета. Фурната се загрява до 180 градуса. Прави се плънка, като изварата, сметаната и захарта се смесват, добавят се яйцата и се разбърква добре.
Добавя се брашното, разбърква се и сместа се оставя настрана. Приготвя се тестото, като в омекналото масло се добавя пудрата захар и се разбива добре. Добавят се яйцата и се разбърква добре. Брашното се смесва със солта и бакпулвера.
Една трета от брашното се добавя в сместа с маслото и се разбърква. Останалото брашно се пресява над работния плот, отгоре се слага сместа с маслото и се замесва тесто. Разделя се на 12 части.
Всяка част се сплесква на кръг с диаметър около 10 сантиметра. Върху половината от кръгчето се слага плънка, в която може да добавите някоя зелена подправка, зелен лук или чесън по избор, и се похлупва с останалата половина. Защипват се краищата, но само в ъглите, за да се вижда плънката. Редят се в тава и се пекат 25 минути.
Коментари