Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пирожки»Руски беляши (пирожки с кайма)

Руски беляши (пирожки с кайма)

АлександраАлександра
Новак
51511
Руски беляши (пирожки с кайма)
Снимка: Александра
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4-5
"Ето това е истинска протеинова закуска в пухкава обвивка"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • брашно - 500 - 600 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • масло - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 1/2 кубче
  • захар - 1 с.л.
  • Плънка
  • кайма - 250 - 300 г свинска
  • лук - 1 средно голяма глава
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • чесън - 1 скилидка (по желание)
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява и се смесва с предварително загрялото мляко в един съд. Към сместа от масло и мляко се добавя маята, захарта и яйцата. В друг съд се слага брашното и солта, добавят се и течните съставки и се меси тесто.

Тестото се оставя 30 минути на топло, след което се меси отново и повторно се оставя на топло за 30-40 минути, след което отново се меси.

От готовото тесто се оформят топчета и всяко поотделно се разточва. В средата на всяко разточено топче се слага по 1 лъжица от плънката. Така подготвени се затварят, при което се оставя дупка от едната страна, за да се вижда месото.

Пържат се в загрято олио, като първо се пържат откъм затворената страна (задължително).

Плънка: Лукът и чесънът се нарязват на дребно и заедно с подправките се омесват с каймата като за кюфтета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Александра
Александра
Благодаря за идеята с картофи ще я пробвам
06.04.2016 11:00
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Страхотни са!Класическа рецепта,отдавна не съм ги правила и сега ми даде добра идея,точно се чудех какво ми се хапва :) Стандартно беляши се приготвят с кайма,но може да се направят с пилешко месо и дори с картофи,също стават много вкусни :)
05.04.2016 23:16
2