Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Северняшко полутлъсто

Северняшко полутлъсто

МартинМартин
Новак
123
Северняшко полутлъсто4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"В интерес на истината в северната част на страната сме яли едни от най-вкусните ястия, докато са ни разказвали някои от най-интересните истории, които сме чували"

Необходими Продукти

  • свинско месо - полутлъсто, 1 кг
  • лук - 4 - 5 глави
  • Подправки
  • универсална подправка - пикантина за скара, на вкус
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземате полутлъстото, нарязвате го на парчета по ваш избор.

След това го слагате в тава и добавяте подправките (олио, сол, червен пипер, черен пипер и пикантина). Обърквате го добре.

Оставате го половин един час да престои.

След престоя го слагате да се пече (на скарата). Лукът се слага в съда, в който слагате изпеченото полутлъсто. Оставяте го да се задуши, за да поеме месото миризмата на лука.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: