Начин на приготвяне
В тенджера сипете 2-2.500 литра вода и сложете да заври. Овкусете каймата със сол и черен пипер и оформете малки топчета.
Оваляйте ги в брашно и сложете да се сварят. Когато изплуват на повърхността на течността прибавете нарязаните на дребно лук и моркови. Овкусете с олиото, пикантината и сол.
Когато морковите омекнат прибавете фидето и варете още 5-10 минути. После прибавете и нарязания спанак и варете още 5 минути свалете от котлона.
Застройте супата като в купа разбиете киселото мляко и яйцето и при непрекъснато бъркане добавете от бульона, после върнете течността в тенджерата и разбъркайте добре.
Овкусете с чубрица, черен пипер и пресен магданоз.
Коментари