Начин на приготвяне
В българската национална кухня пилешката супа е позната в невероятно разнообразие от вариации - с пилешко месо и зеленчуци, само с месото на пилето, с фиде или с картофи, с ориз, застроена или без застройка. От детството ни най-позната е пилешката супа с фиде, но има и много други вариации. Класическата пилешка супа е бистра, но повечето кулинари я обичат застроена. Тя сгрява, лекува, засища и ободрява. И ние имаме перфектната рецепта за пилешка супа за вас:
Пилешкото месо се сварява.
Морковът и лукът се настъргват и задушават в олиото с малко вода и магданоза. След това се добавя вода, в зависимост от тенджерата, и се добавят картофите, нарязани на малки кубчета, и свареното пилешко месо. Остава се да ври 15-20 мин.
След това се добавя фидето и подправките. Остава се да се вари, докато фидето се свари напълно (10-15 минути).
Застройката: Жълтъкът се разбива с млякото и оцета.
Пилешката супа се сваля от котлона. 4-5 черпака от супата се прибавят към застройката, като се бърка хубаво. Тази смес се добавя към супата на тънка струйка при непрекъснато бъркане.
Готовата пилешка супа се връща на котлона и се остава да поври още 2-3 мин.
P.S. Разгледайте и другите ни рецепти за пилешка супа, за да изберете най-добрата за вас или опитай класическата ни пилешка супа.
Коментари