Начин на приготвяне
Измийте добре месото и го поставете в тенджера с вода да заври. След като заври, излейте водата, измийте отново месото и налейте нова студена вода. Прибавете нарязаните лук, чушка, целина и настъргания морков. Добавете малко олио, посолете и оставете да ври до готовност на месото.
Свареното месо (ако има кости отстранете) накъсайте на малки парчета и го върнете в бульона. Добавете почистения и измит ориз, оставете така да поври за 10 минути. Отстранете тенджерата от огъня и оставете малко да се поохлади.
В метален съд разбийте яйцето с вилица, добавете киселото мляко, брашното, щипка лимонена киселина, сока на лимона и налейте водата.
Поставете на слаб огън при непрекъснато бъркане до завиране на застройката. Добавете заврялата застройка към супата и разбъркайте, така супата става гладка и хубава.
Поръсете пилешката супа с черен пипер и ситно нарязан магданоз, разбъркайте и поставете капака на тенджерата за 10 минути. Сервирайте !
Коментари
Каква е целта на лимонтозуто, като слагаме сок от цял един лимон?
Кисело, кисело, кисело...
Добре, че използвах само сока от половината лимон.