Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с пилешко по китайски

Спагети с пилешко по китайски

Спагети с пилешко по китайски
Снимка: Monika Ivanova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • спагети - 1 пакет
  • пилешки гърди - 500 г
  • гъби - 4 - 5 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • зеле - 50 г
  • зелен лук - 2 стръка
  • универсална подправка - 1 1/2 с.л. пикантина
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • соев сос - 7 - 8 с.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • олио - 5 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате пилешките гърди на малки хапки, след което ги мариновате за половин-един час в 3 с.л. соев сос, 1 ч.л. пикантина, 1 ч.л. оцет и 1/2 ч.л. черен пипер.

Нарязвате моркова на малки лентички, зелето и лука на ситно, а гъбите на малко по-едро.

Слагате мазнина в тиган и запържвате лука, а след това добавяте и гъбите. Преместете ги след това в друг съд и в същия тиган запържете зелето и морковите.

Междувременно сварете спагетите в подсолена вода с 2 с.л. олио. След като спагетите са готови, отцедете ги и добавете 3 с.л. олио и ги разбъркайте. Запържете отделно и пилешкото.

След това запържете за 3-4 минути спагетите и добавете 4-5 с.л. соев сос, 1 с.л. пикантина, 1 ч.л. къри, сол на вкус и смесете всичко. Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: