Начин на приготвяне
В подходяща тенджера слагаме млякото, водата, солта, олиото и маслото и оставяме да се сварят.
Махаме ги от котлона и започваме да прибавяме постепенно брашното, като разбъркваме, докато тестото стане на топка и започне да се отделя от стените.
Оставяме да почине за 5-7 минути и започваме да прибавяме яйцата едно по едно, като след всяко разбъркваме добре, за да се усвои от тестото.
Изсипваме тестото в пош и го шприцоваме в тава върху хартия за печене на малки топчици.
Печем ги в предварително загрята фурна на 220 градуса, докато се зачервят и увеличат обема си. Вадим ги и ги охлаждаме. Режем ги по средата.
В купа разбиваме майонезата с крема сиренето и подправяме с черен пипер. С получената смес мажем долната половинка и похлупваме с капачето.
Коментари