Еклери с крема сирене

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Еклери с крема сирене
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
13/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 200 мл
  • вода - 100 мл
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • масло - 70 г
  • олио - 70 мл
  • крема сирене - 200 г
  • майонеза - 3 с.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тенджера слагаме млякото, водата, солта, олиото и маслото и оставяме да се сварят.

Махаме ги от котлона и започваме да прибавяме постепенно брашното, като разбъркваме, докато тестото стане на топка и започне да се отделя от стените.

Оставяме да почине за 5-7 минути и започваме да прибавяме яйцата едно по едно, като след всяко разбъркваме добре, за да се усвои от тестото.

Изсипваме тестото в пош и го шприцоваме в тава върху хартия за печене на малки топчици.

Печем ги в предварително загрята фурна на 220 градуса, докато се зачервят и увеличат обема си. Вадим ги и ги охлаждаме. Режем ги по средата.

В купа разбиваме майонезата с крема сиренето и подправяме с черен пипер. С получената смес мажем долната половинка и похлупваме с капачето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
никога не съм яла солени еклери...някой ще каже ли дали да опитам рецептата?
05.05.2016 21:51