Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Солени еклери със сирене крема и шунка

Солени еклери със сирене крема и шунка

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Солени еклери със сирене крема и шунка
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
24/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
30
"Божествен вкус, който ни кара да съжаляваме, че имаме само един стомах"

Необходими Продукти

  • за еклерите
  • прясно мляко - 120 мл
  • вода - 120 мл
  • масло - 125 г
  • сол - 1/4 ч.л.
  • захар - щипка
  • брашно - 130 г
  • яйца - 4 - 5 бр.
  • за крема
  • заквасена сметана - 3 - 4 с.л.
  • крема сирене - 350 г
  • черен пипер
  • краставици
  • шунка
  • маслини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка сипете млякото, водата, солта, захарта и маслото. Оставете да заври и изсипете наведнъж брашното.

Бъркайте енергично, докато започне да се отделя от стените на тенджерата. Свалете от котлона и оставете да се охлади. Прибавете яйцата едно по едно, като след всяко разбърквате, докато се усвои.

Застелете тава с хартия за печене. Изсипете пареното тесто в пош и шприцовайте на разстояние. Печете на 180 градуса около 20 минути.

Не отваряйте фурната по време на печенето. След като еклерите са готови, изключете фурната и леко открехнете вратата. След 5-6 минути извадете тавата с еклерите.

В купа смесете сиренето със сметаната и щипка черен пипер. Сипете сместа в пош. Направете разрез на всеки и го напълнете със соления крем.

Украсете Солените еклери със сирене крема и шунка с розички от шунка, парченца маслини и краставица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#215390
Потребител#215390
Хубава рецепта ще я пробвам скоро
25.09.2018 16:25