Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с патладжани и домати

Мусака с патладжани и домати

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Мусака с патладжани и домати2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"На фона на тази великолепна мусака с патладжани и домати, обикновената мусака буквално бледнее"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г свинска
  • патладжани - 2 броя
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лук - 1 глава
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • олио - 150 мл
  • домати - 3 броя + 1
  • яйца - 3 броя
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • риган - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на кръгли парчета, посолете ги и ги оставете за 1/2 час, за да се отцедят от горчивината. Загрейте мазнина и изпържете патладжаните, като ги овалвате в брашно.

В друг съд загрейте останалата мазнина и запържете каймата, след което прибавете нарязания на дребно лук. Овкусете със червения пипер, черен пипер, сол и нарязан на дребно 1 домат, магданоз и риган.

Намазнете тава и започнете да редите ред патладжани, кайма, кръгчета домати, докато количествата се изчерпат. Най-отгоре завършете с домати. Сложете в умерена фурна да се изпече до готовност, а малко преди това залейте с полива от разбитите яйца, кисело мляко и допечете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка: