Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Запеканки»Пилешко с домати и патладжани

Пилешко с домати и патладжани

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пилешко с домати и патладжани1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Ще се влюбите във вкуса и аромата на това ястие и до края на живота си няма да намерите по-вкусно от него"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 цяло пиле
  • сметана - 2 с.л.
  • масло - 50 г
  • домати - 8 броя
  • патладжани - 2 броя, по - едри
  • зехтин
  • маслини - 1 - 2 шепи почистени
  • босилек
  • риган
  • магданоз
  • копър
  • черен пипер
  • бял пипер - на вкус
  • сол
  • кашкавал - 200 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето и го обезкостете, като запазите максимално цялостта на месото. Леко го начукайте, като поръсите с малко сол и смлян черен и и бял пипер.

Загрейте мазнина в тиган и поставяйки месото с кожата надолу, запържете пилешкото равномерно от двете страни.

Долейте сметана и похлупете, за да се задушава.

Отделно запържете в мазнина отцедените от горчивината нарязани на филии и оваляни в брашно патладжани.

Доматите обелете и пасирайте. Овкусете с всички подправки сока.

В огнеупорна тава направете ред от изпържените патладжани, подредете пилешкото, отгоре останалите патладжаните.

Между пластовете може да разпределите маслини. Залейте ястието с доматения сос и пъхнете да се пече в силно загряна фурна, докато сосът изври.

Накрая поръсете с настърган кашкавал и запчете отново за кратко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

mimi
mimi
mnogo mi xaresa 6te go probvam no si mislq nqma li da ostane pileto sorovo
04.10.2012 12:14