Богата гръцка мусака

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
278
1k
372
940
1
08/04/2016
"Сърца се печелят с тази богата гръцка мусака, да знаете "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 223
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите, тиквичките и патладжанът се нарязват на шайби с дебелина около 1 см. Всичко се изпържва поотделно и се оставя да се отцеди.

В друг съд се запържва каймата. Лукът се нарязва на ситно и се добавя към каймата. Пържи се още 2-3 минути, добавям доматите и разбърквам още малко.

Свалям от котлона и прецеждам. На дъното на тавичка, в която ще печем мусаката, се подрежда плътно изпърженият патладжан. Отгоре се подреждат изпържените тиквички. Следват картофите.

Слагаме каймата и разпределяме да има навсякъде. Сега подреждаме в обратен ред. Слагаме пържените картофи, следват пържените тиквички, и най-отгоре покриваме с пържените патладжани.

Приготвяме заливката. Настъргваме кашкавала. В купа разбъркваме яйцата, киселото мляко и брашното до гладка смес. Добавяме настъргания кашкавал и разбъркваме. Заливаме мусаката и печем до приятен цвят. Украсявам с магданоз и сервирам.

Забележка: Ако тиквичките и патладжаните не сте посолили преди пържене, при подреждането им се слага сол на вкус.

Огнеупорна квадратна тава от боросиликатно стъкло 25 см-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Огнеупорна квадратна тава от боросиликатно стъкло 25 см
13.50 лв.
10.39 лв.
Виж ››

Домашната здравословна храна вече е нещо напълно постижимо с квадратната огнеупорна тава за готвене. С нея може да приготвяте месни и зеленчукови ястия, да ги съхранявате във фурната или в хладилника. В огнеупорната тава може да приготвяте и любими десерти за цялото семейство - ще останете изключително доволни от резултата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар