Фламбирано суфле от пресни праскови

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1257
17
6
23/06/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо127
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От жълтъка, брашното, солта, 1 ч.л. захар и половината от рома приготвяме гъсто тесто, към което внимателно прибавяме разбития на сняг белтък.

Обелваме и разделяме на половинки прасковите, слагаме ги в намазан с масло огнеупорен съд и покриваме с тестото. Отгоре разпределяме на малки парченца маслото.

Печем суфлето в умерена фурна на 180-200 градуса до готовност.

Вадим го и го заливаме с останалата половина от рома, подсладен с 1 ч.л. захар, поръсваме със спирта и веднага го подпалваме. Поднасяме пламтящо. Вместо ром може да ползваме коняк.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар