Начин на приготвяне
Настържете лука на ситно ренде. Прибавете го към каймата, добавете галетата, разтворена във вода, яйцето и подправките.
Омесете каймата и я оставете да си поеме подправките.
Обелете лука, нарежете го на ситно и го сложете в тава с мазнина, а тавата във фурната.
Прибавете морковите и чушките, нарязани на парченца, и задушете за кратко. Прибавете червеният пипер, налейте малко вода да покриете зеленчуците и гответе, докато зеленчуците поомекнат.
Обелете картофите и ги нарежете на по едри парченца. Сложете ги заедно с доматите в тавата.
Оформете кюфтенцата, оваляйте ги в брашно и ги наредете в тавата.
Прибавете доматения концентрат, овкусете със сол и подправки. Долейте още топла вода, ако е необходимо, и гответе, докато ястието остане на мазнина.
Преди готовност, разбъркайте 2-3 с.л. брашно с малко вода и сгъстете соса.
Гарнирайте със свеж магданоз.
Вкусните кюфтенца по чирпански са готови.
Коментари