Начин на приготвяне
В дълбока купа разбийте киселото мляко, содата и захарта. Ако използвате по-гъсто кисело мляко, трябва да го разредите с малко вода.
Натрошете вафлите на много ситно и след това ги прибавете към сместа. Добавете какаото, за по-плътен шоколадов вкус на сладкиша, олиото и пресятото брашно.
Разбъркайте хубаво сместа, след което я изсипете в намазнена тава и я сложете да се пече в предварително загрята фурна. Периодично го проверявайте с клечка за зъби.
Когато е готов, направете заливката. В тенджерка сложете маслото, водата, захарта и какаото. Оставете ги на бавен огън, докато маслото напълно се разтопи. Бъркайте сместа непрекъснато с телче.
Когато е готова, надупчете сладкишa с помощта на нож и след това го залейте със сместа. Изчакайте да изстине и го нарежете на малки парчета.
Коментари