Начин на приготвяне
Разтопете маслото и прибавете към него захарта, яйцето, солта и киселото мляко. Започнете да бъркате с помощта на тел, докато се хомогенизира.
Пресейте заедно брашното, содата и бакпулвера и постепенно ги разбъркайте към сместа. Бъркайте, докато брашното се поеме, но не прекалено дълго време. Загрейте тефлонов тиган, намазнете го леко.
Сипвайте по черпак от сместа без да разстилате палачинката. Щом се запече, я обърнете и така, докато сместа свърши. Гарнирайте със сладко, мед, кленов сироп и т.н.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за въздушни американски палачинки.
Коментари
При нас с дадената смес се получиха около 5-6 палачинки, но си ги направихме по-дебели, както си е редно за този вид.
Стехотни са!