Консервирана люта тиквена разядка

АнонименАнонименПомощник Готвач93104791
11/04/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 526
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват и се почистват от кожата и семената. Морковите и чесънът се белят. Лютите чушки се почистват от семената.

Тиквичките, морковите, доматите и чушлетата се смилат на пюре. Разбъркват се и се слагат в тенджера да се варят. След като сместа кипне, се добавя растителното масло.

След 40 минути варене на бавен огън се добавят солта, захарта и оцетът. Оставете сместа да ври още 10 минути и след това добавете смления чесън. Оставете за още десетина минути и след това махнете тенджерата от котлона.

Готовият сос се пълни в буркани. Затварят се хубаво и се обръщат надолу с капачката. Съхраняват се на тъмно и хладно място. Получената смес стига за около 3 литра буркани.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Гергана  Георгиева
И аз правя така с тиквички тази разядка, тъй като по здравословни причини не мога да използвам патладжани. Става много вкусна и апетитна.
0
0