Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сармички с лапад и пилешка кайма

Сармички с лапад и пилешка кайма

Сармички с лапад и пилешка кайма
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Гледаме на приготвяне на сармички като на йога за нервите, а на похапването им - като награда за усилията"

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г пилешка
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • сол
  • лук - 1 глава
  • червен пипер
  • магданоз
  • лапад - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете лука в олиото. Прибавете каймата и бъркайте, докато се смеси добре с лука. Прибавете червения пипер и измития ориз.

Гответе около 5-6 минути. Овкусете със сол и магданоз.

Почистете лапада от дръжките и го бланширайте за кратко, докато листата си сменят цвета.

Завийте сармичките, като слагате по 1 с.л. от плънката в листо от лапад. Наредете ги в подходящ съд, залейте ги с топла вода и ги затиснете с чиния.

Гответе ги в загрята фурна, докато изври водата.

Сармичките с лапад и пилешка кайма са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: