Начин на приготвяне
Разбивам жълтъците с 1 ч.ч. захар, брашното и част от млякото.
Останалото мляко слагам да заври на котлона. Когато млякото заври, добавям сместа и бъркам, докато се сгъсти. Оставям го да поизстине и към него прибавям предварително разтворения желатин.
Разбивам белтъците с 1 ч.ч. захар на сняг и добавям към крема. Разбърквам много добре.
Получената смес разделям на три части. Към първата добавям есенция по избор - ванилия или лимонова /може и портокалова/.
Към втората - какаото /може и разтопен шоколад/, към третата - орехите.
Изсипвам първия крем и поставям във фризера за около 20 мин. да стегне. Прибавям втория крем и пак поставям във фризера да стегне. Прибавям и третия крем и престоява във фризера около 1 час.
Потапям формата в гореща вода и обръщам в подходящ поднос