Начин на приготвяне
Почистете чесъна и смачкайте скилидките в хаванче, добавете малко сол, оцета и зехтина. Прехвърлете сместа в купа, сипете соев сос, меда, захарта, черен и лют пипер и сока на един лимон. Разбъркайте всичко.
Почистете пилешките крила и сложете в купа, полейте ги с получената марината. Покрийте купата с домакинско фолио и сложете в хладилника. Мариновайте крилата за два часа.
Извадете от хладилника и оставете за няколко минути на стайна температура.
Загрейте фурната, прехвърлете крилцата в тавичка, сипете виното и сложете да се изпекат на 180 градуса за 40 мин до готовност.
Ако фурната ви е много силна, поставете алуминиево фолио върху тавата, за да не изгорят, но не я запечатвайте, накрая махнете фолиото и запечете до приятен загар.