Начин на приготвяне
Така се случи, че забравих бутилка прясно мляко в хладилника и след като я отворих след около 2 седмици, тя приличаше вече на кисело мляко. Нямаше някаква специфична миризма и реших, че мога да го използвам за баница - резултатът беше направо разкошен. На всичкото отгоре нямах и повече от 2 яйца.
Разтопете маслото с олиото в купичка. Вземете една кора, намажете я с мазнината и я обърнете с намазаната част към втора кора, леко притиснете и отгоре поръсете по средата с натрошено сирене.
Завийте на руло двете слепени с масло кори и подреждайте като охлюв в подмазнена тава. Така завийте и останалите кори. Направете прорези по корите до долу, за да може заливката да попие равномерно.
Разбийте двете яйца с прокисналото прясно мляко и добавете 1/2 ч.л. сода бикарбонат. Залейте баницата равномерно и оставете да престои за 10-15 минути. По желание разпределете парченца масло отгоре или намажете с това, което ви е останало от корите.
Изпечете до готовност в предварително загрята на 170-180 градуса фурна.
Бон Апети!
Коментари