Начин на приготвяне
Поръсете пържолите с подправки - аз имам мелничка с микс подправки за пържоли, която съдържа черен пипер, шарен пипер, кориандър, сол и др. Залейте мръвката с част от бирата и оставете да се маринова поне 30 минути.
След това прехвърлете пържолите в подмазнена тава, поръсете с още малко подправки, ако прецените, и залейте с останалата бира. Печете в загряна фурна до готовност, като ги обърнете да се пекат от двете страни.
През това време сложете обелените картофи да се сварят до полуготовност. Най-добре да ги изберете със среден размер - да не са много големи. Отцедете поомекналите картофи и загрейте голям и дълбок тиган с маслото и олиото. Добавете небелените скилидки чесън и след 1 минута разбъркване ги извадете.
В тигана сложете разполовените или нарязани на едри парчета картофи. Ако се наложи, изпържете количеството на 2 пъти. Запържете ги, като ги обърнете, за да се запържат равномерно и да добият хубав загар.
В средата на готвенето им добавете отново чесън в тигана и поръсете със сол и черен пипер. Малко по-късно добавете розмарина. След като картофите са готови, снемете от огъня и финално поръсете с прясно настъргана лимонова кора и няколко щипки пушен пипер.
Да ви е сладко!