Лютивка с много чесън

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф67876121525
13/04/2016
"Когато стане дума да пикантни удоволствия, веднага се сещаме за тази лютивка с много чесън!"
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 320
  • Преглеждания за месеца436
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • люти чушки
  • чушки - общо 2 кг заедно с лютите чушки
  • чесън - обелени скилидки (1 кофичка от кисело мляко е мярката)
  • сол - 4 с.л
  • захар - 4 с.л.
  • оцет - 700 мл
  • олио - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изчистват и се опичат малко, без да се белят. Смилат се с машинка заедно с чесъна.

Прибавят се и останалите продукти: сол, захар, оцет и олио. Всичко се обърква до получаване на хомогенна смес. Разпределя се в бурканчета и се стерилизират.

Съотношението между пиперки и люти чушки е такова, колкото люта искаме да бъде лютивката.

Получава се отлична подправка към супи, боб, леща и др.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Валентин Миранов
Любима ми е!
0
0