Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Охлюви със зелен лук и ориз със спанак

Охлюви със зелен лук и ориз със спанак

NEVINEVI
Помощник Готвач
1621k5283
Охлюви със зелен лук и ориз със спанак
Снимка: NEVI
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Охлюви с ориз, спанак и зелен лук - точно по вкуса ни"

Необходими Продукти

  • За охлювите
  • охлюви - 200 г сварени и почистени
  • зелен лук - 8 - 10 стръка
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • За ориза
  • ориз - 150г
  • зелен лук - 2 стръка
  • спанак - 400 - 500 г
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • масло - 20 - 30 г краве
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сложете охлювите да се сварят в голяма тенджера, варете около 15-20 минути. Измийте ги и сменете водата. Сложете ги да се варят за още 15-20 минути.

Свалете от котлона и ги охладете под течаща вода. Извадете охлювите от черупките им с помощта на малка вилица (или с каквото ви е удобно) и почистете от нечистотиите.

Измийте ги хубаво под течаща вода. Нарежете зеления лук и го запържете в олиото, прибавете охлювите и гответе още няколко минути. Овкусете със сол, черен пипер и чубрица и свалете от котлона. Сварете ориза в 3 ч.ч. леко подсолена вода.

Почистете, измийте и нарежете спанака и лука. Запържете ги в олиото, когато изври течността от зеленчуците прибавете сварения ориз. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.

Свалете от котлона и добавете бачка студено масло и разбъркайте добре. Сервирайте, като по ръба на чинията сипете от ориза и в средата сипете от охлювите, завършете ястието с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: