Бърза леща

Mima GeorgievaMima Georgieva
Новак
1411910
Бърза леща5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3-4
"Когато сме гладни, хич не ни се чака, затова прибягваме до подобни изпитани рецепти"

Необходими Продукти

  • червена леща - 200 г
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1/2 глава (малка)
  • вода - 2 литра
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително обелваме и нарязваме лука и чесъна на ситно. След това, за по-бързо приготвяне, сваряваме вода в кана и я пресипваме в тенджера и започваме да варим водата заедно с лука и чесъна.

Към тях прибавяме олиото, червения пипер, чубрицата и солта и чакаме около 5-6 минути да се смесят ароматите.

Накрая добавяме лещата. Оставяме я да ври още 15 минути и след това е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Любимо ястие! Аз добавих и малко ситно накълцани моркови и червена чушка, както и един стрък пресен чесън!
24.02.2017 11:20
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Направих я по рецептата,стана много вкусна и лека
14.04.2016 15:11