Начин на приготвяне
Почистваме, измиваме и нарязваме всички зеленчуци на ситно.
В тенджера слагаме 1.5 л студена вода и прибавяме морковите, след като водата заври, прибавяме лука, чушките, картофите и олиото. Варим до омекване на всички зеленчуци, подправяме със сол и черен пипер на вкус и добавяме доматите. Махаме от котлона и посипваме с копър.
В касерола или малка тенджера сваряваме 0.5 л вода заедно с 1 ч.л. сол и 1 с.л. оцет. Когато водата започне да ври, я разбъркваме бързо, за да се образува завихряне и в него с помощта на чашка или черпак потапяме внимателно едно по едно счупените яйца, жълтъкът трябва да остане цял. Вадим ги с решетъчна лъжица.
Сервираме супата, като във всяка чиния поставяме по едно яйце и го поръсваме с червен пипер, гарнираме с резенчета лимон.