Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова Супа»Зеленчукова супа с поширани яйца

Зеленчукова супа с поширани яйца

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Зеленчукова супа с поширани яйца
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
15/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Супа за гладници!"

Необходими Продукти

  • зелен лук - 3 стърка, бялата част
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена + 1 бр. червена
  • картофи - 2 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л., за поръсване
  • домати - 1 бр., обелен
  • яйца - 5 бр.
  • копър - 1/2 връзка
  • сол - на вкус
  • оцет - 1 с.л.
  • лимони - 1 бр., нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме всички зеленчуци на ситно.

В тенджера слагаме 1.5 л студена вода и прибавяме морковите, след като водата заври, прибавяме лука, чушките, картофите и олиото. Варим до омекване на всички зеленчуци, подправяме със сол и черен пипер на вкус и добавяме доматите. Махаме от котлона и посипваме с копър.

В касерола или малка тенджера сваряваме 0.5 л вода заедно с 1 ч.л. сол и 1 с.л. оцет. Когато водата започне да ври, я разбъркваме бързо, за да се образува завихряне и в него с помощта на чашка или черпак потапяме внимателно едно по едно счупените яйца, жълтъкът трябва да остане цял. Вадим ги с решетъчна лъжица.

Сервираме супата, като във всяка чиния поставяме по едно яйце и го поръсваме с червен пипер, гарнираме с резенчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: