Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Бобена салата»Салата от зелен фасул с чесън

Салата от зелен фасул с чесън

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Салата от зелен фасул с чесън3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Ароматна и толкова лесна за приготвяне, че чак ни яд, че не сме я опитали по-рано"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1 кг
  • чесън - 3 глави стар или 2 връзки зелен
  • хималайска сол
  • оцет
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият фасул се изчиства и сварява.

Чесънът се начуква с малко сол и се обърква с оцета и олиото. Така престоява около час в хладилник, да ароматизира олиото.

През това време фасулът изстива и се реже на половинки, ако са много големи чушките.

Накрая бобената салата се залива с чесъна, олиото и оцета.

Всичко се обърква добре и отново престоява в хладилник, но този път заедно с ракията, с която ще се консумира.

Салатата от зелен фасул с чесън е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Може ли дa уточните каква е салатата и с какво се готви?
25.07.2023 17:56
Анелина Стамова
Анелина Стамова
Звучи много вкусно и интересно.
16.03.2023 13:16
Ivo
Ivo
Става за разядка и мезе.
Аз бих прибавил пресен копър.
Ако не е пост, може да се добави натрошено сирене.
16.04.2016 16:00
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много интересен вариант за салата.
15.04.2016 11:05
2