Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Чорба от охлюви и лапад

Чорба от охлюви и лапад

Чорба от охлюви и лапад
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Страхотно, повечето съставки за тази чорба може да наберете директно от градината, охлювите също!"

Необходими Продукти

  • охлюви - 20 - 25 бр. малки пъстрачета
  • зелен лук - 2 стръка
  • лапад - 1 връзка
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • киселец
  • ориз - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте охлювите и ги сварете в подсолена вода. Готовите охлюви измийте отново.

Задушете нарязаният на ситно лук, лапада и киселеца в олиото. Налейте около 1.5-2 л топла вода.

Добавете охлювите и варете, докато изплува мазнината.

Добавете измития ориз и варете, докато омекне.

Овкусете със сол.

Чорбата от охлюви и лапад е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: