Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тиквички на фурна»Пълнени тиквени бомбички

Пълнени тиквени бомбички

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Пълнени тиквени бомбички
Снимка: Сия Рибагина
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Очарователни тиквени бомбички с чудна плънка, поднесени в апетитен сос"

Необходими Продукти

  • тиквички - 8 бр. за пълнене
  • кайма - 500 г смес
  • кашкавал - 100 г
  • лук - 2 глави кромид
  • чесън - 1скилидка
  • мащерка
  • черен пипер
  • зехтин - 2 с.л.
  • яйца - 8 бр.
  • за чесновия сос
  • кисело мляко - 2 кофички
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • копър - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и отрежете горната част на тиквичките като капаче. С помощта на лъжичка издълбайте вътрешността на тиквичките, оставете я настрани, а тях наредете в тавичка, покрита с хартия за печене, като между тях поставете и капачетата им, които ще ползвате за декорация.

Сложете тавичката в загрята фурна на 180 градуса да се запекат.

Почистете и нарежете лука. Нарежете и отделената месеста вътрешност на тиквичките.

Сложете тиган на котлона, сипете зехтина и загрейте, добавете лука и запържете за кратко, прибавете каймата и разбъркайте. Гответе до златист цвят на каймата, като по време на пърженето я раздробете на парченца.

Сложете нарязаната вътрешност от тиквичките и чесъна, разбъркайте и гответе още 5 мин. Подправете с мащерка и черен пипер.

Нарежете кашкавала на малки парченца.

Извадете тиквичките от фурната, сложете във всяка от тях от плънката с каймата и добавете по няколко парченца кашкавал. Притиснете хубаво плънката в тиквичките, така че да ги изпълни изцяло и отново във всяка чукнете по едно яйце.

Разпределете си плънката, така че да ви стигне за 8 бр. тиквички, като ги пълните до половината и да остане място за яйцето.

Сложете тавичката отново във фурната и печете до готовност на яйцата.

Направете чеснов сос, като сложите зехтина в тиган на котлона, добавите нарязания на ситно чесън и червения пипер и запържете за минута-две, като внимавайте да не загори.

При поднасяне сложете във всяка чиния от киселото мляко, отгоре поръсете с лъжица от чесъна с пипера и поръсете с копър. Поставете по една пълнена тиквичка във всяка порция и захлупете с капачетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марина
Марина
Страхотни са. Любима комбинация на тиквички с кайма :)
16.04.2016 15:02
2
1
Покажи всички подкоментари
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Много апетитно! Отново прекрасна рецепта!
16.04.2016 14:19
1
1
Покажи всички подкоментари