Начин на приготвяне
Измийте и отрежете горната част на тиквичките като капаче. С помощта на лъжичка издълбайте вътрешността на тиквичките, оставете я настрани, а тях наредете в тавичка, покрита с хартия за печене, като между тях поставете и капачетата им, които ще ползвате за декорация.
Сложете тавичката в загрята фурна на 180 градуса да се запекат.
Почистете и нарежете лука. Нарежете и отделената месеста вътрешност на тиквичките.
Сложете тиган на котлона, сипете зехтина и загрейте, добавете лука и запържете за кратко, прибавете каймата и разбъркайте. Гответе до златист цвят на каймата, като по време на пърженето я раздробете на парченца.
Сложете нарязаната вътрешност от тиквичките и чесъна, разбъркайте и гответе още 5 мин. Подправете с мащерка и черен пипер.
Нарежете кашкавала на малки парченца.
Извадете тиквичките от фурната, сложете във всяка от тях от плънката с каймата и добавете по няколко парченца кашкавал. Притиснете хубаво плънката в тиквичките, така че да ги изпълни изцяло и отново във всяка чукнете по едно яйце.
Разпределете си плънката, така че да ви стигне за 8 бр. тиквички, като ги пълните до половината и да остане място за яйцето.
Сложете тавичката отново във фурната и печете до готовност на яйцата.
Направете чеснов сос, като сложите зехтина в тиган на котлона, добавите нарязания на ситно чесън и червения пипер и запържете за минута-две, като внимавайте да не загори.
При поднасяне сложете във всяка чиния от киселото мляко, отгоре поръсете с лъжица от чесъна с пипера и поръсете с копър. Поставете по една пълнена тиквичка във всяка порция и захлупете с капачетата.
Коментари