Начин на приготвяне
Отрежете капачетата на тиквичките и ги издълбайте. Нарежете вътрешността на тиквичките на дребно.
Почистете лука, чесъна и моркова и ги нарежете на дребно. Загрейте олиото в тиган на умерена температура и запържете леко до омекване лука, моркова и чесъна.
Добавете нарязаната на дребно тиквичка. Като се поизпари влагата от тиквичката, добавете каймата.
Пържете и бъркайте докато стане на трохи. Добавете кимиона, черния пипер, солта и ориза. Разбъркайте хубаво.
Пържете докато оризът стане стъклен и добавете червения пипер, настърган единия домат и малко вода. Пържете още около 5-10 минути до изсушаване на сместа. Напълнете тиквичките със сместа и захлупете с капачетата.
Тъй като съдът трябва да е достатъчно дълбок за кръглите тиквички, подредете ги за печене във форма за кекс. На дъното изсипете останалата плънка. Добавете около 1 ч.ч вода. Печете на 200 градуса за около час.
Последните 20 минути подредете по едно кръгче домат като похлупаче и запечете.
Последните 10 минути поръсете пълнените тиквички с настърган кашкавал и допечете до златисто.
Пълнените тиквени бомбички с кайма и ориз са готови.