Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тиквички на фурна»Пълнени тиквени бомбички с кайма и ориз

Пълнени тиквени бомбички с кайма и ориз

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пълнени тиквени бомбички с кайма и ориз
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
150 мин.
Порции
3
"Ще имаме нужда от помощ при обезвреждането на тези уникално вкусни тиквени бомбички, да разчитаме ли на вас?"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр. кръгли
  • кайма - 300 г телешка
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • зелен лук - 2 стръка
  • ориз - 90 г (около 1 каф. ч.)
  • кимион - 1 ч.л
  • червен пипер - 1 ч.л
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • домати - пресни 2 бр. големи
  • кашкавал - 50 г
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете капачетата на тиквичките и ги издълбайте. Нарежете вътрешността на тиквичките на дребно.

Почистете лука, чесъна и моркова и ги нарежете на дребно. Загрейте олиото в тиган на умерена температура и запържете леко до омекване лука, моркова и чесъна.

Добавете нарязаната на дребно тиквичка. Като се поизпари влагата от тиквичката, добавете каймата.

Пържете и бъркайте докато стане на трохи. Добавете кимиона, черния пипер, солта и ориза. Разбъркайте хубаво.

Пържете докато оризът стане стъклен и добавете червения пипер, настърган единия домат и малко вода. Пържете още около 5-10 минути до изсушаване на сместа. Напълнете тиквичките със сместа и захлупете с капачетата.

Тъй като съдът трябва да е достатъчно дълбок за кръглите тиквички, подредете ги за печене във форма за кекс. На дъното изсипете останалата плънка. Добавете около 1 ч.ч вода. Печете на 200 градуса за около час.

Последните 20 минути подредете по едно кръгче домат като похлупаче и запечете.

Последните 10 минути поръсете пълнените тиквички с настърган кашкавал и допечете до златисто.

Пълнените тиквени бомбички с кайма и ориз са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: