Начин на приготвяне
Включваме фурната на 200 градуса. Почистваме лука и го разполовяваме. Вземаме средните му части, скълцваме ги и ги задушаваме в мазнина. Добавяме към тях моркова, гъбите и пилешкото.
След като разбъркаме всички продукти, слагаме при тях топеното сирене, наситнения магданоз и киселата краставичка. Овкусяваме със сол и оставяме сместа да къкри на огън още пет минути. След това я сваляме.
После правим топки от каймата, в който се слага по малко от направената плънка. Така приготвените кюфтенца се покриват от двата края с половинки лук. Тези бомбички се завиват в бекон и се редят в намаслена тава.
Заливат се с бира и към 1/2 ч.ч. вода. Пекат се в загрятата фурна под капак. След 40 минути похлупакът се маха и върху яденето се стърже кашкавал. Допича се още десетина минути.