Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Яхния с белена фасулевица

Яхния с белена фасулевица

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167383131622
Яхния с белена фасулевица
Снимка: Кристина Черникова
1 / 2
17/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
290 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • боб - 350 г смилянски, фасулевица
  • тиквички - 1 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • картофи - 4 бр. средни
  • лютеница - 3 с.л. едросмляна
  • джоджен - 1 щ.
  • черен пипер - на вкус
  • хималайска сол - на вкус
  • чесън - 2 скилидки
  • куркума - 1 щ.
  • чили - 1 щ.
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се измива и накисва за 24 часа, като през 8 часа водата му се сменя. След това зърната се обелват внимателно и се варят в подсолена вода 120-150 минути.

Хубаво е водата да се смени няколко пъти по време на варенето. Накрая бобът 4се измива със студена вода и се оставя да се отцеди от течността.

През това време в тенджера се загрява зехтин и се задушава скълцаният лук. Добавят се нарязаната тиквичка и картофи. Сместа се разбърква и се слага свареният боб.

Добавя се лютеницата, чесънът и подправките. Налива се малко вода. Яденето се оставя да къкри на слаб огън, докато всичко се сготви добре и гозбата придобие желаната от вас гъстота.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: