Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Супа от леща»Кремсупа от белена леща

Кремсупа от белена леща

Кремсупа от белена леща
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Кадифена нежност и вкус, в който ще се влюбите от първата лъжица"

Необходими Продукти

  • леща - 1 ч.ч. белена
  • тиква - 1 ч.ч. почистена и нарязана на кубчета
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • къри - 1 щипка
  • кимион - 1 щипка
  • чубрица - 1 щипка
  • зелен лук - 1 стрък перата
  • червен пипер
  • вода - 4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата измиваме добре и отцеждаме.

Лука нарязваме на ситно. В тенджерка наливаме олио (3-4 с.л.).

Слагаме лука и скълцана скилидка чесън. Разбъркваме няколко пъти, за се позапържат и прибавяме нарязаната тиква и отцедената леща. Ръсваме къри, кимион и чубрица.

Наливаме топла вода (4 ч.ч.) и оставяме супата от леща да се вари.

Когато продуктите се сварят, посоляваме на вкус. Оставяме още малко да покъкри и дръпваме от котлона.

Като се поохлади, пасираме супата с пасатор и при необходимост може да долеем още малко топла вода и отново да възварим .

Готовата крем супа сервираме със зелен лук и червен пипер.

Кремсупата от белена леща е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: