Начин на приготвяне
Почистваме лещата и измиваме. Ориза също почистваме и измиваме. Белим моркова, измиваме и нарязваме ситно. Лука и зеления чесън почистваме и нарязваме на малки парченца. Зеленият замразен фасул измиваме с топла вода и отцеждаме.
В тенджерка наливаме олио. Слагаме зеленчуците - чесън, лук, морков и зелен фасул. Наливаме топла вода (1/2 ч.ч.), ръсваме черен пипер, зеленчукова подправка и оставяме да се задушават.
Когато зеленчуците, останат на мазнина, прибавяме ориза , разбъркваме няколко пъти и наливаме топла вода (3 и 1/2 ч.ч.). Варим приблизително 15 минути и прибавяме измитата белена леща, чубрица на вкус, сол (при положение, че не е много солена зеленчуковата подправка) и нарязан пресен магданоз.
Варим ястието до готовност за още 20 минути или колкото е необходимо.
Поднасяме с нарязан ситно магданоз.