Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Яхния от белена леща и чубрица

Яхния от белена леща и чубрица

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Яхния от белена леща и чубрица
Снимка: Veselina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Неустоимо предложение за всички онези, които обичат постните ястия"

Необходими Продукти

  • леща - 2 ч.ч
  • лук - 1 голяма глава
  • домати - 1 бр. голям
  • чушки - 1/2 бр.
  • олио - 3 - 4 с.л
  • чубрица - суха
  • червен пипер
  • сол - на вкус
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука, измиваме го и го нарязваме на много дребно. Моркова го почистваме и нарязваме на дребно. Почистваме си чесъна, измиваме и ги нарязваме на много дребно.

Доматите ги измиваме и настъргваме на ренде. Измиваме пипера и го нарязваме на дребно. Почистваме си лещата и я измиваме. В малко олио си задушаваме лука и моркова.

След като омекне наливаме около 2 1/2 л. гореща вода при лука и моркова. После изсипваме лещата. Оставяме да ври.

След 15 мин. слагаме доматите, пипера и чесъна. Подправяме със сол. Оставяме на тих огън. Към края слагаме и две щипки суха чубрица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотна рецепта! Преди да я изпробвам изобщо не готвех леща. Сега ми е много любима?
07.10.2024 12:23