Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет от щраусово яйце

Омлет от щраусово яйце

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Омлет от щраусово яйце1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • щраусово яйце - 1 бр.
  • сол - 1 к.л.
  • прясно мляко - 150 мл
  • масло - 60 г
  • бекон - 200 г, или шунка, или друг пушен колбас по избор
  • кисели краставички - 2 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • захар - 1 щипка
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пробиваме черупката на яйцето внимателно с подходящ инструмент, разклащаме го добре и изцеждаме съдържанието му в купа, разбиваме го в миксер. Прибавяме прясното мляко, солта и захарта, отново разбиваме.

В дълбок тиган загряваме масло и с помощта на черпак наливаме от яйчната смес, запържваме и обръщаме, добавяме нарязаните шунка, кисели краставички и настъргания кашкавал, овкусяваме със черен и червен пипер, затваряме и сервираме топъл с подходяща салата.

Повтаряме процедурата, докато ни свърши яйчната смес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Биляна Владова
Биляна Владова
от кога си мечтая да дам стотина лева за щраусово яйце и да си направя омлет от него, но май 2 кисели краставички ми се струват много по добре само една. все пак 1 яйце от щраус е равно на 30 кокоши
24.04.2016 15:13