Кекс с течен шоколад

Сия РибагинаСия РибагинаМастър Шеф69496120525
20/04/2016
"Друго си е, когато домашният ви сладкиш за полят обилно с шоколад "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 111
  • Преглеждания за месеца214
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Добавете олиото и киселото мляко. Пресейте брашното, бакпулвера, солта и ванилията.

Добавете ги към яйчената смес и разбъркайте добре до пълното им поемане и образуване на гладка смес. Намажете с олио кексова форма и я набрашнете.

Изсипете в нея сместа и отгоре с лъжичка на места сложете от течния шоколад, без да разбърквате.

Поставете в загрята фурна на 170градуса и печете до суха клечка около 40 мин. Оставете да се охлади.

По желание направете захарен сироп, като кипнете водата със захарта и добавите какаото. Разбъркайте и варете около 5 мин.

С този сироп полейте на произволни места готовия кекс и поръсете с кокосови стърготини.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар