Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с течен шоколад

Кекс с течен шоколад

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Кекс с течен шоколад4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Друго си е, когато домашният ви сладкиш за полят обилно с шоколад"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч
  • ванилия - 2 пакетчета (по 0.2 г)
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щ.
  • течен шоколад - 100 г
  • за сиропа
  • какао - 1 с.л.
  • захар - 100 г
  • вода - 120 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Добавете олиото и киселото мляко. Пресейте брашното, бакпулвера, солта и ванилията.

Добавете ги към яйчената смес и разбъркайте добре до пълното им поемане и образуване на гладка смес. Намажете с олио кексова форма и я набрашнете.

Изсипете в нея сместа и отгоре с лъжичка на места сложете от течния шоколад, без да разбърквате.

Поставете в загрята фурна на 170градуса и печете до суха клечка около 40 мин. Оставете да се охлади.

По желание направете захарен сироп, като кипнете водата със захарта и добавите какаото. Разбъркайте и варете около 5 мин.

С този сироп полейте на произволни места готовия кекс и поръсете с кокосови стърготини.

Кексът с течен шоколад е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#275698
Потребител#275698
Страхотна рецепта!
02.12.2022 17:11