Начин на приготвяне
Разбийте яйцата и захарта до кремообразна смес. Добавете маслото и млякото и разбъркайте.
Пресейте брашното, бакпулвера, ванилията какаото и солта. Добавете ги към яйчената смес, като ги редувате с горещо кафе еспресо.
Бъркайте с шпатула до пълното им поемане. Намаслете форма и изсипете сместа.
Сложете във фурна на 180 градуса до суха клечка около 40-45мин.
Извадете от формата и охладете.
Направете шоколадов ганаш, като загреете сметаната, преди да кипне, я махнете от котлона и добавете начупен шоколад.
Изчакайте няколко минути и разбъркайте до пълното разтваряне на шоколада и образуване на хомогенен шоколадов сос.
С този ганаш залейте кекса, охладете и украсете по желание с пресни плодове или шоколадови пръчици.
Коментари