Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Шоколадов кекс с еспресо

Шоколадов кекс с еспресо

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7218k2k12k5
Шоколадов кекс с еспресо6 / 6
20/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Опитайте това кулинарно вълшебство с аромат на еспресо и ще останете изненадани колко сочно и вкусно е"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • масло - 200 г разтопено
  • какао - 40 г
  • сол - 1 щипка
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • кафе - 100 мл еспресо
  • за ганаша
  • сметана - 200 мл течна, сладкарска
  • шоколад - 200 г натурален
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и захарта до кремообразна смес. Добавете маслото и млякото и разбъркайте.

Пресейте брашното, бакпулвера, ванилията какаото и солта. Добавете ги към яйчената смес, като ги редувате с горещо кафе еспресо.

Бъркайте с шпатула до пълното им поемане. Намаслете форма и изсипете сместа.

Сложете във фурна на 180 градуса до суха клечка около 40-45мин.

Извадете от формата и охладете.

Направете шоколадов ганаш, като загреете сметаната, преди да кипне, я махнете от котлона и добавете начупен шоколад.

Изчакайте няколко минути и разбъркайте до пълното разтваряне на шоколада и образуване на хомогенен шоколадов сос.

С този ганаш залейте кекса, охладете и украсете по желание с пресни плодове или шоколадови пръчици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Nikol
Nikol
Изглежда вкусно
20.04.2016 14:14
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Пропорциите за ганаша са точни,но защо ми изглежда много течно при теб?Винаги,когато го правя си става гъстичко като кремче,не да тече.Течно се получава само,когато се разтопи само шоколад и се добави малко олио за блясък.Поне от опит така ми се получават залувките от шоколад.Кекеса е страхотен :)
20.04.2016 11:48
1
Покажи всички подкоментари