Начин на приготвяне
В дълбок и широк тиган се загрява зехтин и 1 с.л. масло. Прибавя се главата лук, накълцана на ситно и се задушава няколко минути до омекване.
Прибавят се месестата част на доматите, нарязани на кубчета и изчистени от семките.
Оставя се да ври няколко минути и се добавят чушки сиврия, нарязани на кубчета, и всичко се задушава.
Добавят се магданоз, джоджен и на умерен огън се оставя да се изпари водата. С лъжица се размества плънката и се добавят цели 5-6 яйца и се изпържват на очи до готовност.
Източник: MasterChef: Максут Ашкар - 24 kitchen
PS: Традиционна турска закуска. Поднася се така, както съм я показала на снимката, в тиган и се яде със залък хляб в ръка.
Спокойно може да бъде поднесено това ястие и за вечеря. Близко е до нашия миш-маш, но сирене в него няма и не се слага по оригиналната рецепта.
Менаменът е много вкусен.
Коментари
Поздрави!