Аз също бих оставила яйцата не толкова изсушени. Изобщо цялото пържено изглежда някак суховато.
22.11.2017 13:37
marcheva14
Чудесно видео и снимки са качени към основната рецепта! Благодаря! Марчето
16.08.2017 00:45
1
1
Невена Блажева Иванова
Мария ,поздравления!Страхотно изглежда и съм убедена,че е ужасно вкусно!Права си за това ,че турските ястия,се поднасят направо от тигана ,тавата и съда в който са готвени!Живяла съм в турска махала ,имам много турски приятели ...Точно така правят ,чупят комата хляб и топят направо от тигана или тавата,което на мен ми изглеждаше странно,но това не прави манджата по малко вкусна!Така и продължават да го правят!
Поздрави!
02.07.2017 10:42
1
1
marcheva14
Венче, благодаря! Ужасно е вкусно, точно за летните дни и не забравяй, яде се с ръце, топиш си хлебчето , хапка и отново топкаш. Но ти знаеш, това си е точно турска традиция! Поздрав! Марчето
02.07.2017 11:25
marcheva14
Ох, Теодора, Теодора, малко знаете за това ястие. Турско е и винаги се поднася направо от тигана и задължително яйцата трябва да са рохки, за да може да се топи залък хляб, турска традиция.. ...какво да обяснявам повече....
06.10.2016 22:10
5
1
Теодора Мещерова
Мария, пишете се за голяма кулинарка, ама поне да си бяхте изчистили периферията на тигана преди да снимате или да го бяхте сложили в чиния! Нищо лично, никой не е перфектен, ама все пак малко повече старание!
06.10.2016 19:17
5
19
2
Теодора Мещерова
Мариана, просто изказах мнение! Нищо лично към Мария!
07.10.2016 14:10
2
Mariane
Теодора, отново Ви приканвам да коментирате само по същество кулинарните достойнства на рецептите и то за предпочитане, ако сте приготвяли ястието. Подобни дребнави коментари са излишни и създават ненужно напрежение сред потребителите.
07.10.2016 12:01
12
1
Потребител#156286
Аз оставих соса повече и сложих яйцата под капак-станаха забулени.
08.08.2016 21:52
3
1
Потребител#171050
Не искам да кажа нищо лошо - всички живеем на Балканите и границите не могат да спрат обмена на идеи и култура. Да се замести олиото с масло или със зехтин може да е само въпрос на географско местоположение. Във всичките подобни рецепти става дума за задушени чушки и домати, залети с яйца.... А това каква подправка ще се добави и дали яйцата ще са предварително разбъркани или не... според мен е въпрос на креативност (както казват в мастер шеф)
22.05.2016 18:48
9
6
1
marcheva14
Добави коментар.
Сега виждам коментара на ТедоКирякова и веднага отговарям, но първо се извинявам за закъснението и късно прочетен коментар.
Първо, това да се замени олио с масло или зехтин е от огромно значение за приготвянето на едно добро ястие в полза на маслото и зехтина, разбира се. Подобни рецепти разбира се , че има и у нас и са с наименованието миш-маш, който аз ненавиждам, тъй като прилича на нещо изплюто, да не кажа и по -лошата дума. А това каква подправка ще се добави е от огромно значение, тъй като тя придава първо, неповторим вкус и аромат и второ не е използвана до момента и е нещо по-различно, което е и по-привличащо при приготовлението на този Менамен, а и не случайно го пускам, защото е непознат до момента у нас точно с приготовлението му и подправките. Както се вижда съм го взела като рецепта от небезисвестния Максут Ашкар, вероятно на теб нищо не ти говори, за съжаление.
Многократно посочвам в рецептите си ванилия, но това не е обикновена ванилия, а ванилия - екстракт, т.е. оригиналната течна ванилия, или ванилия шушулка, защо ли, защото тя има много по-различен аромат от тази която се ползва в повечето случаи от повечето домакини, домакини пиша, а не кулинари, защото двете неща са силно различни.
Всеки път когато публикувам рецепта задължително и правя забележка под написаното именно за това да се спазват рецептите, така както са в оригинал , а и оттам и положителните резултати на всяка една рецепта. Поне аз така практикувам. Креативност - ще я оставим за големите творци като известните готвачи, ние сме само повтарачи на техните произведения и то само се опитваме.
Поздрав!
17.06.2016 00:51
8
3
Потребител#171050
Заради джоджана ли тази рецепта е толкова различна от познатия ни миш-маш?
22.05.2016 11:00
9
2
1
marcheva14
Добави коментар.
Джоджена придава съвсем друг аромат. Няма общо с нашия миш-маш. Както съм написала в рецептата , се приготвя с зехтин и масло. Аромат прекрасен се разнася, това е от доброто и качествено масло и лекия зехтин, разликата с олиото е огромна. Спазвайте си рецептите, така както са написани за да има добри резултати.
22.05.2016 11:52
5
2
ВИЛИ-Виолета Матева
Това ястие- яйца с чушки е турско - иначе е много вкусно и лесно се приготвя, ще опитам и аз !
21.05.2016 12:03
3
1
Кристина Черникова
И аз не знаех, че това ястие е гръцко. Иначе и на мен ми е много любимо.
26.04.2016 17:07
1
1
marcheva14
Добави коментар.
Не, не е гръцко, турско е.MasterChef - Максут Акшар.
26.04.2016 17:17
4
1
Веселина Константинова
Зеленчуци и яйца - страхотна комбинация!
22.04.2016 20:15
1
Pressy
Правила съм го много пъти,но не знаех как се казва.Не съм добавяла до сега джоджен, но ще го изпробвам и по този начин ! Вкусно е и е много лесно !Супер !
Поздрави!
Сега виждам коментара на ТедоКирякова и веднага отговарям, но първо се извинявам за закъснението и късно прочетен коментар.
Първо, това да се замени олио с масло или зехтин е от огромно значение за приготвянето на едно добро ястие в полза на маслото и зехтина, разбира се. Подобни рецепти разбира се , че има и у нас и са с наименованието миш-маш, който аз ненавиждам, тъй като прилича на нещо изплюто, да не кажа и по -лошата дума. А това каква подправка ще се добави е от огромно значение, тъй като тя придава първо, неповторим вкус и аромат и второ не е използвана до момента и е нещо по-различно, което е и по-привличащо при приготовлението на този Менамен, а и не случайно го пускам, защото е непознат до момента у нас точно с приготовлението му и подправките. Както се вижда съм го взела като рецепта от небезисвестния Максут Ашкар, вероятно на теб нищо не ти говори, за съжаление.
Многократно посочвам в рецептите си ванилия, но това не е обикновена ванилия, а ванилия - екстракт, т.е. оригиналната течна ванилия, или ванилия шушулка, защо ли, защото тя има много по-различен аромат от тази която се ползва в повечето случаи от повечето домакини, домакини пиша, а не кулинари, защото двете неща са силно различни.
Всеки път когато публикувам рецепта задължително и правя забележка под написаното именно за това да се спазват рецептите, така както са в оригинал , а и оттам и положителните резултати на всяка една рецепта. Поне аз така практикувам. Креативност - ще я оставим за големите творци като известните готвачи, ние сме само повтарачи на техните произведения и то само се опитваме.
Поздрав!
Джоджена придава съвсем друг аромат. Няма общо с нашия миш-маш. Както съм написала в рецептата , се приготвя с зехтин и масло. Аромат прекрасен се разнася, това е от доброто и качествено масло и лекия зехтин, разликата с олиото е огромна. Спазвайте си рецептите, така както са написани за да има добри резултати.
Не, не е гръцко, турско е.MasterChef - Максут Акшар.