Начин на приготвяне
За пандишпанената платка: Белтъците се разделят от жълтъците, след което първите се разбиват на пухкав крем. Към полученото поетапно се влагат захарта и жълтъците (един по един), след което се разбива добре с миксер.
Следва бавно разбиване на ръка, като на тънка струя се сипва и брашното. Добитото тесто се разпределя върху намаслена и набрашнена тава.
Завива се с тънка хартия и се пече двадесетина минути при 220 градуса. Щом платката се охлади, се освобождава от хартията и се реже на три еднакви парчета.
За млечния баварски крем: Щом млякото на огъня заври, добавете захарта и ванилия.
В малко количество от млякото сложете брашното и получената субстанция налейте на фина струя във врящото мляко, като не забравяте да бъркате енергично, докато всички се хомогенизира.
След това отстранете съда от котлона и докато сместа е още гореща, добавете един след друг жълтъците, като продължавате с бъркането.
Щом и блатът, и кремът са охладени, можете да се заемете със сглобяването на сладкиша. Напоете всяка платка с предварително направен захарен сироп (захар и вода в съотношение 1:2). След това покрийте с крем (платките се редят една върху друга). Най-отгоре се разпределят плодове, предварително разбъркани с желатин.